Ovenschotel van rijst en tomaten
Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.
Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.
Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst. Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.
Ovenschotel van rijst en tomaten
Het fijne aan een schotel? Je hoeft amper iets voor te bereiden, de oven doet al het werk.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een koekenpan 1 el olie en fruit de ui 3 minuten. Snijd de courgette in blokjes. Schep bij de ui en roerbak 2 min.
Giet de rijst af en schep de groente door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas en zout en peper naar smaak en schep dit door de rijst.
Vet de ovenschaal in. Schep het rijstmengsel in de ovenschaal. Halveer de tomaten, lepel het vocht eruit en bestrooi ze met zout en peper. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst. Verkruimel het brood. Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 ui
4 el traditionele olijfolie
1 courgette
2 middelgrote eieren
150 g geraspte jong belegen kaas 50+
4 trostomaten
1 sneetje witbrood
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter