Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat
Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje.
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.
Snipper de ui. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.
Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat
Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.
Snipper de ui. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
500 g verse sperziebonen
3 uien
2 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
100 g geraspte jonge kaas
125 g mozzarella
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
wok