Pizza tomaat en mascarpone
Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de pizzabodems op de bakplaten of roosters. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de mascarpone met de knoflook, de helft van de kaas, peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het mascarponemengsel. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de mascarpone. Bestrooi de pizza's met peper en zout. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Leg de pizza's op borden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en de rest van de kaas.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pizza tomaat en mascarpone
Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de pizzabodems op de bakplaten of roosters. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de mascarpone met de knoflook, de helft van de kaas, peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het mascarponemengsel. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de mascarpone. Bestrooi de pizza's met peper en zout. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Leg de pizza's op borden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 koelverse steenovenpizzabodems
2 tenen knoflook
250 g cherrytomaten
125 g mascarpone
40 g geraspte Parmezaanse kaas
8 g verse basilicum