Quorn-groentequiche
Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan. Kook de bimi 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Quorn-stukjes 3 min. Neem uit de pan. Roerbak de wokgroente 4 min. in de achtergebleven olie.
Verdeel de bimi, Quorn-stukjes en wokgroente over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.
Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Quorn-groentequiche
Of je de quiche nou als hoofdgerecht of lunch eet: deze variant zonder vlees kan altijd!
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk de randen goed aan. Kook de bimi 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Quorn-stukjes 3 min. Neem uit de pan. Roerbak de wokgroente 4 min. in de achtergebleven olie.
Verdeel de bimi, Quorn-stukjes en wokgroente over de deegbodem. Klop de eieren los met de slagroom, kaas, kruiden en peper en zout. Schenk over de groenten.
Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
200 g bimi
2 el traditionele olijfolie
175 g Quornstukjes
400 g Hollandse wokgroente
4 middelgrote scharreleieren
250 g verse slagroom
150 g geraspte jong belegen kaas 50+
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)
hapjespan
garde