Zuurkool op z'n Spaans
Aan de slag
Leg de braadworsten in een pan onder water en breng het water aan de kook. Schep de worsten, zodra het water kookt, met de schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Bereid de risotto met het kookwater van de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de worsten droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak nog 3 min. Leg de zuurkool met vocht en de reuzenbonen erop, dek af en stoof nog 15 min.
Verdeel de worsten over 4 borden. Schep de zuurkool en bonen om, breng op smaak met peper en zout en schep bij de worst. Voeg de boter toe aan de risotto en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de zuurkool en worstjes.
Zuurkool op z'n Spaans
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Leg de braadworsten in een pan onder water en breng het water aan de kook. Schep de worsten, zodra het water kookt, met de schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Bereid de risotto met het kookwater van de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de worsten droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de worsten in 6 min. rondom bruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak nog 3 min. Leg de zuurkool met vocht en de reuzenbonen erop, dek af en stoof nog 15 min.
Verdeel de worsten over 4 borden. Schep de zuurkool en bonen om, breng op smaak met peper en zout en schep bij de worst. Voeg de boter toe aan de risotto en laat smelten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de zuurkool en worstjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 x 4 stuks Catalaanse
300 g risottorijst
2 el olijfolie
2 uien
1 rode paprika
1 zak zuurkool
1 blik reuzenbonen
25 g boter