Zuurkool op z'n Hongaars
Aan de slag
In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Zuurkool op z'n Hongaars
bijgerecht
null personen
85 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
1 zoete ui
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
750 g verse zuurkool
2 theelepels karwijzaad
2 theelepels gedroogde tijm
250 ml kippenbouillon