Mediterrane zuurkool
Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.
Aan de slag
Knijp de zuurkool uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig. Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan. Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.
Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Mediterrane zuurkool
Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.
bijgerecht
null personen
115 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Knijp de zuurkool uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig. Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan. Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.
Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse zuurkool
1 zoete ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
200 ml kippenbouillon van tablet
8 zongedroogde tomaten in olie
Dit heb je nodig
keukenpapier