Thomasina Miers' rode rijst
Klassiek Mexicaans bijgerecht uit de oven.
Aan de slag
Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft. Dit voorkomt dat de korrels later aan elkaar gaan plakken.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui enkele minuten, voeg vervolgens de peper en knoflook toe. Blijf bakken tot de ui glazig is en voeg de rijst, tomaten en tomatenpuree toe. Verhit alles 5 min., druk de tomaten kapot met een pollepel en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes koken. Doe de wortel en erwten er na 5 min. bij en laat ongeveer 10 min. koken, tot de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is.
Neem de pan van het vuur. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst minstens 10 min. en maximaal 2 uur in een lauwe oven van 120 °C.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Thomasina Miers' rode rijst
Klassiek Mexicaans bijgerecht uit de oven.
bijgerecht
null personen
290 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Doe de rijst in een zeef en spoel af onder de koude kraan tot het water helder blijft. Dit voorkomt dat de korrels later aan elkaar gaan plakken.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui enkele minuten, voeg vervolgens de peper en knoflook toe. Blijf bakken tot de ui glazig is en voeg de rijst, tomaten en tomatenpuree toe. Verhit alles 5 min., druk de tomaten kapot met een pollepel en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
Voeg de bouillon toe en laat alles zachtjes koken. Doe de wortel en erwten er na 5 min. bij en laat ongeveer 10 min. koken, tot de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is.
Neem de pan van het vuur. Leg een vel bakpapier op de pan en leg de deksel daarop (zodat de pan goed is gesloten). Zet de rijst minstens 10 min. en maximaal 2 uur in een lauwe oven van 120 °C.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
220 g basmatirijst
2 el traditionele olijfolie
1 ui
1 jalapeñopeper
1 teen knoflook
400 g gepelde tomaten in blik
1 el tomatenpuree
500 ml kippenbouillon van tablet
50 g winterpeen
50 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
ovenbestendige pan (Ø 30 cm)
bakpapier