Tirza's appeltaart
Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los en meng 2 el geklopt ei met het amandelspijs. Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes. Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).
Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op. Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.
Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.
Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min. Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee. Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Tirza's appeltaart
Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen!
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los en meng 2 el geklopt ei met het amandelspijs. Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes. Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).
Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op. Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.
Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.
Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min. Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee. Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
300 g amandelspijs
4 stuks Elstar appels
410 g halve perziken op siroop
2 el kristalsuiker
3 el bruine rum
2 tl gemalen kaneel
1 tl 5 kruidenpoeder
400 g mix voor appeltaart
150 g ongezouten roomboter
175 g ongebrande ongezouten notenmix naturel
3 el acaciahoning
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)