Appeltaart met noten
bewaar
bewaar

Appeltaart met noten

Wat een lekkere combinatie: een ouderwetse appeltaart met amandelspijs afgetopt met een laag knapperige geroosterde noten. Vergeet je de toef slagroom niet?

35 min. bereiden / 1 uur oventijd / 2 uur wachten

15 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Splits het ei. Doe de bloem, bakpoeder, 120 g suiker (per taart), het eiwit en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed het deeg met de hand tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad, de deegroller en deegbal met wat bloem en rol het deeg uit tot een tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Schil de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel, de rest van de suiker, de custardpoeder en rozijnen erdoor.

Verkruimel het amandelspijs en verdeel over de bodem. Verdeel het appelmengsel erover. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de notenmix in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Roer de abrikozenjam los met het water. Verdeel de noten over de taart en bestrijk de bovenkant van de taart direct uit de oven met de jam. Laat 1 uur afkoelen in de vorm.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appeltaart met noten

Wat een lekkere combinatie: een ouderwetse appeltaart met amandelspijs afgetopt met een laag knapperige geroosterde noten. Vergeet je de toef slagroom niet?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig