Appeltaart met noten
Wat een lekkere combinatie: een ouderwetse appeltaart met amandelspijs afgetopt met een laag knapperige geroosterde noten. Vergeet je de toef slagroom niet?
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Splits het ei. Doe de bloem, bakpoeder, 120 g suiker (per taart), het eiwit en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed het deeg met de hand tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad, de deegroller en deegbal met wat bloem en rol het deeg uit tot een tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel, de rest van de suiker, de custardpoeder en rozijnen erdoor.
Verkruimel het amandelspijs en verdeel over de bodem. Verdeel het appelmengsel erover. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de notenmix in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Roer de abrikozenjam los met het water. Verdeel de noten over de taart en bestrijk de bovenkant van de taart direct uit de oven met de jam. Laat 1 uur afkoelen in de vorm.
Appeltaart met noten
Wat een lekkere combinatie: een ouderwetse appeltaart met amandelspijs afgetopt met een laag knapperige geroosterde noten. Vergeet je de toef slagroom niet?
null personen
530 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Splits het ei. Doe de bloem, bakpoeder, 120 g suiker (per taart), het eiwit en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed het deeg met de hand tot een samenhangende bal. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad, de deegroller en deegbal met wat bloem en rol het deeg uit tot een tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schil de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Meng de kaneel, de rest van de suiker, de custardpoeder en rozijnen erdoor.
Verkruimel het amandelspijs en verdeel over de bodem. Verdeel het appelmengsel erover. Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de notenmix in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Roer de abrikozenjam los met het water. Verdeel de noten over de taart en bestrijk de bovenkant van de taart direct uit de oven met de jam. Laat 1 uur afkoelen in de vorm.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
155 g witte basterdsuiker
1 mespunt zout
1 citroen
6 jonagold appels
2 tl gemalen kaneel
3 el custardpoeder
3 el rozijnen
100 g amandelspijs
200 g ongebrande notenmix
60 g abrikozenjam
1 el water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)