Appeltaart zonder suiker
Appeltaart bakken maar dan wel met minder suiker? Deze appeltaart zonder toegevoegde suikers maak je met medjouldadels, appelcompote en een knapperige notenmix als topping - minder zoet en hartstikke lekker!
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Klop ondertussen ⅔ van de eieren los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met deeghaken zacht. Voeg het speltmeel, de bloem, het bakpoeder, geklopte ei, ⅔ van de kaneel, de stevia en het zout toe. Kneed alles met je handen tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en dep ze droog. Meng de appel met de dadel, rozijnen, appelcompote, het overige ei en de rest van de kaneel. Hak de noten fijn.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en bestuif de rand met bloem. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met de hand met het deeg.
Verdeel de appelvulling over de bodem, druk aan. Verdeel de noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.
Appeltaart zonder suiker
Appeltaart bakken maar dan wel met minder suiker? Deze appeltaart zonder toegevoegde suikers maak je met medjouldadels, appelcompote en een knapperige notenmix als topping - minder zoet en hartstikke lekker!
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wel de rozijnen 15 min. in een kom met lauwwarm water. Klop ondertussen ⅔ van de eieren los. Mix de boter in een mengkom met een handmixer met deeghaken zacht. Voeg het speltmeel, de bloem, het bakpoeder, geklopte ei, ⅔ van de kaneel, de stevia en het zout toe. Kneed alles met je handen tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en dep ze droog. Meng de appel met de dadel, rozijnen, appelcompote, het overige ei en de rest van de kaneel. Hak de noten fijn.
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en bestuif de rand met bloem. Bekleed de bodem en rand van de springvorm met de hand met het deeg.
Verdeel de appelvulling over de bodem, druk aan. Verdeel de noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Laat minimaal 1 uur afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
35 g ongezouten roomboter
75 g rozijnen
3 middelgrote eieren
75 g speltmeel
100 g tarwebloem
½ tl bakpoeder
1½ tl gemalen kaneel
½ tl stevia zoetstof
¼ tl zout
4 appels
150 g medjouldadels
50 g appelcompote 0%
100 g ongezouten notenmix
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)