Koolhydraatarme appeltaart
Deze koolhydraatbewuste appeltaart maak je met amandelmeel, stevia en 0% appelmoes voor een taartrecept met weinig koolhydraten en veel smaak.
25 min. bereiden / 35 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snijd 110 g koude boter in blokjes. Mix het amandelmeel, ¼ van de speculaaskruiden, de helft van de zoetstof en het zout in de keukenmachine door elkaar. Voeg de boterblokjes, het ei en ijskoude water toe en mix tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig over de bodem en rand uit. Het deeg is wat plakkerig. Bak de bodem ca. 15 min. in de oven totdat de rand wat donkerder kleurt.
Verdeel de appelmoes over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten en de kwarten in dunne plakjes. Pers de citroen uit. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel met de rest van de zoetstof, een ½ el citroensap en de rest van de speculaaskruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Haal de taart uit de oven en verdeel de appelplakjes, van buiten naar binnen, dakpansgewijs erover. Laat de taart ca. 10 min afkoelen voordat je de vorm verwijdert.
Koolhydraatarme appeltaart
Deze koolhydraatbewuste appeltaart maak je met amandelmeel, stevia en 0% appelmoes voor een taartrecept met weinig koolhydraten en veel smaak.
null personen
250 kcal
25 min. bereiden
70 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Snijd 110 g koude boter in blokjes. Mix het amandelmeel, ¼ van de speculaaskruiden, de helft van de zoetstof en het zout in de keukenmachine door elkaar. Voeg de boterblokjes, het ei en ijskoude water toe en mix tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in en druk het deeg gelijkmatig over de bodem en rand uit. Het deeg is wat plakkerig. Bak de bodem ca. 15 min. in de oven totdat de rand wat donkerder kleurt.
Verdeel de appelmoes over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten en de kwarten in dunne plakjes. Pers de citroen uit. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel met de rest van de zoetstof, een ½ el citroensap en de rest van de speculaaskruiden 5 min. op middelhoog vuur.
Haal de taart uit de oven en verdeel de appelplakjes, van buiten naar binnen, dakpansgewijs erover. Laat de taart ca. 10 min afkoelen voordat je de vorm verwijdert.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
140 g ongezouten roomboter
150 g amandelmeel
2 tl speculaaskruiden
30 g stevia zoetstof
½ tl zout
1 middelgroot ei
1 el ijskoud water
75 g appelmoes 0%
4 Elstar appels
1 citroen
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
lage taartvorm met losse bodem (Ø 28 cm)