Koolhydraatarme cake
bewaar
bewaar

Koolhydraatarme cake

Een kopje koffie of thee smaakt extra lekker met een plakje koolhydraatbewuste cake erbij. Dat is pas een fijn verwenmomentje.

15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 45 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 165 °C. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen. Meng ondertussen het amandelmeel met de bakpoeder en de Stevia. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de roomkaas. Meng het vanille-extract en het citroenrasp erdoor. Voeg al roerend met de garde 1 voor 1 de eieren toe tot elk ei opgenomen is. Roer het amandelmeelmengsel door het ei-roomkaasmengsel.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 40-45 min. gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 30 min. uit de vorm op een rooster.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolhydraatarme cake

Een kopje koffie of thee smaakt extra lekker met een plakje koolhydraatbewuste cake erbij. Dat is pas een fijn verwenmomentje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig