Koolhydraatarme cake
Een kopje koffie of thee smaakt extra lekker met een plakje koolhydraatbewuste cake erbij. Dat is pas een fijn verwenmomentje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen. Meng ondertussen het amandelmeel met de bakpoeder en de Stevia. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de roomkaas. Meng het vanille-extract en het citroenrasp erdoor. Voeg al roerend met de garde 1 voor 1 de eieren toe tot elk ei opgenomen is. Roer het amandelmeelmengsel door het ei-roomkaasmengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 40-45 min. gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 30 min. uit de vorm op een rooster.
Koolhydraatarme cake
Een kopje koffie of thee smaakt extra lekker met een plakje koolhydraatbewuste cake erbij. Dat is pas een fijn verwenmomentje.
null porties
400 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 165 °C. Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen. Meng ondertussen het amandelmeel met de bakpoeder en de Stevia. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de roomkaas. Meng het vanille-extract en het citroenrasp erdoor. Voeg al roerend met de garde 1 voor 1 de eieren toe tot elk ei opgenomen is. Roer het amandelmeelmengsel door het ei-roomkaasmengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 40-45 min. gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en vervolgens 30 min. uit de vorm op een rooster.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
300 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
50 g stevia zoetstof
1 citroen
100 g Philadelphia naturel zuivelspread
2 tl vanille-extract
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (25 cm, ingevet)