Koolhydraatarme amandel-kokoskoekjes
Geniet van zelfgebakken koekjes, maar dan met minder koolhydraten! Dit recept maakt 16 heerlijke amandel-kokoskoekjes voor tussendoor of bij de thee.
Aan de slag
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en rooster de kokossnippers en het amandelschaafsel apart van elkaar in 2-3 min. op middelhoog goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze fijn.
Meng het amandelmeel met ¾ van de kokossnippers, het amandelschaafsel, de sucralose en het zout.
Smelt de boter en roer samen met het vanille-extract en ei erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Rol met natte handen 16 balletjes van het deeg (per 16 stuks) en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kokossnippers. Bak 10-12 min. in de oven. Laat ca. 30 min. afkoelen.
Koolhydraatarme amandel-kokoskoekjes
Geniet van zelfgebakken koekjes, maar dan met minder koolhydraten! Dit recept maakt 16 heerlijke amandel-kokoskoekjes voor tussendoor of bij de thee.
null personen
150 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en rooster de kokossnippers en het amandelschaafsel apart van elkaar in 2-3 min. op middelhoog goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak ze fijn.
Meng het amandelmeel met ¾ van de kokossnippers, het amandelschaafsel, de sucralose en het zout.
Smelt de boter en roer samen met het vanille-extract en ei erdoor. Kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Rol met natte handen 16 balletjes van het deeg (per 16 stuks) en druk ze plat tot koekjes van 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van de kokossnippers. Bak 10-12 min. in de oven. Laat ca. 30 min. afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g kokossnippers
50 g amandelschaafsel
150 g amandelmeel
30 g sucralose zoetstof
½ tl zout
100 g ongezouten roomboter
1 tl vanille-extract
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier