Cake met cantuccini en amarettoglazuur
bewaar
bewaar

Cake met cantuccini en amarettoglazuur

In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen

20 min. bereiden / 1 uur oventijd / 2 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C

Week de rozijnen in de amaretto en laat staan tot gebruik. Doe de boter met de suiker, het vanille-extract en een snufje zout in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en spatel samen met het amandelmeel erdoor. Hak de cantuccini grof en laat de rozijnen uitlekken, maar vang de amaretto op. Meng 2/3 van de cantuccini en de rozijnen door het beslag.

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen.

Meng ondertussen voor het glazuur 3 el amaretto (per cake) met de poeder-suiker en verdeel over de cake. Verdeel de rest van de cantuccini erover.

algemeenJe kunt de cake t/m stap 5 een dag van tevoren maken. Bewaar in de vorm en dek af. Verdeel vlak voor het serveren het glazuur en de rest van de cantuccini erover.
bereidingstipGeen amaretto­fan? Je kunt de amaretto ook vervangen door water.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cake met cantuccini en amarettoglazuur

In deze cake komen de cantuccini en amaretto mooi samen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig