Rodekoolschotel met peer
Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.
Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de rookworst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de rookworst. Snijd de ui in ringen, verdeel over schaal en dek af met de aardappelgratin. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Rodekoolschotel met peer
Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.
Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de rookworst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de rookworst. Snijd de ui in ringen, verdeel over schaal en dek af met de aardappelgratin. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 handperen
1 Gelderse rookworst
2 g ongezouten roomboter
450 g diepvries rodekool
125 ml crème fraîche
1 rode ui
1 kg aardappelgratin naturel
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)