Rodekoolschotel met uiengehakt
Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Rodekoolschotel met uiengehakt
Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 uien
2 el traditionele olijfolie
350 g Garden Gourmet fijngehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1½ kg rodekool met appel in pot
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)
pureestamper