Rodekoolschotel met appel en rookworst
Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de appel in blokjes en snijd de rookworst in plakjes.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min. Schep de appel erdoor, voeg de rest van de olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min. op halfhoog vuur. Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.
Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Rodekoolschotel met appel en rookworst
Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.
hoofdgerecht
null personen
310 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de appel in blokjes en snijd de rookworst in plakjes.
Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min. Schep de appel erdoor, voeg de rest van de olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min. op halfhoog vuur. Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.
Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 goudrenet-appels
250 g rookworsten
2 el traditionele olijfolie
500 g rodekolen
½ zakje hacheekruiden
1 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
wok