Gebakken karamelpeertjes met crème fraîche
Zit je mooi met de gebakken peren. Maar wél die met echte vanille en crème fraîche.
Aan de slag
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het merg met de crème fraîche en houd het stokje apart.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel (of met een meloenbolletjestang als je die hebt).
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de peren toe als de boter net gesmolten is. Bak de peren 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Leg ze dan met de snijkant naar beneden in de pan en voeg de suiker en het vanillestokje toe. Laat de suiker op middelhoog vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is (pas op: de karamel is heet!). Haal de halve peren goed door de karamel en verdeel over de borden.
Schep in de holte van elke peer een ½ el crème fraîche en besprenkel met de karamel uit de pan. Serveer warm.
Gebakken karamelpeertjes met crème fraîche
Zit je mooi met de gebakken peren. Maar wél die met echte vanille en crème fraîche.
nagerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng het merg met de crème fraîche en houd het stokje apart.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis met een lepel (of met een meloenbolletjestang als je die hebt).
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de peren toe als de boter net gesmolten is. Bak de peren 6-8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
Leg ze dan met de snijkant naar beneden in de pan en voeg de suiker en het vanillestokje toe. Laat de suiker op middelhoog vuur karamelliseren tot de kleur goudbruin is (pas op: de karamel is heet!). Haal de halve peren goed door de karamel en verdeel over de borden.
Schep in de holte van elke peer een ½ el crème fraîche en besprenkel met de karamel uit de pan. Serveer warm.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
4 el crème fraîche
4 Conference handperen
25 g ongezouten roomboter
1 el fijne kristalsuiker