Franse andijviestamppot met rookworst
Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min gaar. Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter. Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers ook de knoflook erboven. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.
Franse andijviestamppot met rookworst
Kijk, dit is variatie: stamppot met mosterd met honing en provençaalse kruiden, maar ook met de vertrouwde worst.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Kook ze in een ruime pan met een laagje gezouten water in 15-20 min gaar. Verwarm ondertussen de andijvie en de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan of de magnetron.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de boter. Voeg de andijvie, Provençaalse kruiden en honingmosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Pers ook de knoflook erboven. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en schep er voor wat extra smaak mosterd bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
675 g diepvries andijvie à la crème
350 g Gelderse rookworsten
25 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
200 ml honingmosterd
1 teen knoflook