Andijviestamppot met tomaat en radicchio
De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper. Voeg de melk en stamppotmix toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Roer de pesto erdoor. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.
Andijviestamppot met tomaat en radicchio
De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper. Voeg de melk en stamppotmix toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Roer de pesto erdoor. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
1 Gelderse rookworst
40 g pijnboompitten
100 ml volle melk
600 g stamppotmix andijvie met tomaat en radicchio
125 g verse rode pesto
Dit heb je nodig
pureestamper