Elzasserpizza (Flammkuchen)
Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Elzasserpizza (Flammkuchen)
Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g patent tarwebloem
1 zakje instant gist
2 tl zout
250 ml water
3 grote uien
25 g ongezouten roomboter
125 ml crème fraîche
200 g gerookte spekblokjes
50 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier