Elzasserpizza (Flammkuchen)
bewaar
bewaar

Elzasserpizza (Flammkuchen)

Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.

35 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Elzasserpizza (Flammkuchen)

Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig