Basisquiche met spekjes
Het deeg voor deze klassieke spek-kaasquiche maak je heel makkelijk zelf.
Aan de slag
Meng de boter met de bloem handmatig of met een keukenmachine snel tot een kruimig deeg. Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen). Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.
Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk het deeg goed aan tegen de rand van de vorm. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min. Rasp de Gruyere kaas.
Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Basisquiche met spekjes
Het deeg voor deze klassieke spek-kaasquiche maak je heel makkelijk zelf.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Meng de boter met de bloem handmatig of met een keukenmachine snel tot een kruimig deeg. Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen). Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.
Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk het deeg goed aan tegen de rand van de vorm. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min. Rasp de Gruyere kaas.
Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
5 middelgrote eieren
1 tl traditionele olijfolie
200 g gerookte spekblokjes
100 g gruyère
150 ml melk
250 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenmachine
quichevorm (Ø 26 cm)