Glutenvrije quiche
Voor de uitgebreide brunch, lekkere lunch of gewoon als avondeten: deze glutenvrije quiche Lorraine met gerookte spekjes, champignons en gruyère is lekker op ieder moment van de dag!
Aan de slag
Doe het meel, de boter, het zout, ⅕ van de eieren en het water in een kom en mix met de handmixer met deeghaken tot een stevig deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan 1 el water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Schep de spekreepjes op een met keukenpapier bekleed bord, laat het vet achter in de pan. Bak de ui 2 min. in de koekenpan het met spekvet. Bak de champignons 5 min mee. Laat uitlekken.
Snijd ondertussen de bosui fijn. Rasp de kaas grof. Meng met een garde de overige eieren, crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
Bekleed de bodem en tot ¾ deel van de rand van de springvorm met het deeg. Druk het deeg goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes, ui, champignons en bosui over de bodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem.
Bak de quiche in 30-35 min. gaar en goudbruin in de oven. Laat 15 min. afkoelen. Serveer met de rucola.
Glutenvrije quiche
Voor de uitgebreide brunch, lekkere lunch of gewoon als avondeten: deze glutenvrije quiche Lorraine met gerookte spekjes, champignons en gruyère is lekker op ieder moment van de dag!
hoofdgerecht
null personen
1110 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Doe het meel, de boter, het zout, ⅕ van de eieren en het water in een kom en mix met de handmixer met deeghaken tot een stevig deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan 1 el water toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.
Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Schep de spekreepjes op een met keukenpapier bekleed bord, laat het vet achter in de pan. Bak de ui 2 min. in de koekenpan het met spekvet. Bak de champignons 5 min mee. Laat uitlekken.
Snijd ondertussen de bosui fijn. Rasp de kaas grof. Meng met een garde de overige eieren, crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
Bekleed de bodem en tot ¾ deel van de rand van de springvorm met het deeg. Druk het deeg goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de spekjes, ui, champignons en bosui over de bodem. Giet het eimengsel erover. Verdeel alles gelijkmatig over de bodem.
Bak de quiche in 30-35 min. gaar en goudbruin in de oven. Laat 15 min. afkoelen. Serveer met de rucola.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g glutenvrij basismeel
150 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
5 middelgrote eieren
2 el water
250 g gerookte spekreepjes
2 rode uien
250 g kastanjechampignons
2 bosuien
150 g Zwitserse Gruyère
200 g crème fraîche
½ tl gemalen nootmuskaat
100 g rucola
Dit heb je nodig
vershoudfolie
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)