Flammkuchen
Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!
Aan de slag
Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.
Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
Flammkuchen
Flammkuchen zijn het allerlekkerst met zelfgemaakt deeg. Zet de oven maar aan!
bijgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd het spek in zo dun mogelijke reepjes. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel over het deeg.
Snijd de ui in ringen. Bedek het deeg gelijkmatig met het spek en de ui. Bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7 g droge gist
300 g tarwebloem
1 tl zout
150 ml kraanwater
150 g gerookt ontbijtspek
125 ml crème fraîche
200 g volle Franse kwark
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
3 uien
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller