Brood bakken in de airfryer
Met een airfryer in huis en een koksmuts op je hoofd ben je voortaan een echte broodbakker. Aan de slag met brood bakken in de airfryer!
Aan de slag
Los de gist op in een ruime kom met het lauwwarme water (maximaal 40 °C). Roer vervolgens het volkorentarwemeel, de bloem, het zout en de suiker erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.
Vorm het deeg tot een bal en bestuif de bal met extra bloem. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier. Bestuif met wat extra bloem en leg hier het deeg op. Verdeel de zonnebloempitten over de bovenkant van het deeg. Laat het deeg ca. 1 uur in de airfryer rijzen.
Bak het brood in ca. 25 min. af op 180 °C. Het brood is gaar als het hol klinkt als je op de onderkant tikt.
Brood bakken in de airfryer
Met een airfryer in huis en een koksmuts op je hoofd ben je voortaan een echte broodbakker. Aan de slag met brood bakken in de airfryer!
bijgerecht
null porties
1265 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Los de gist op in een ruime kom met het lauwwarme water (maximaal 40 °C). Roer vervolgens het volkorentarwemeel, de bloem, het zout en de suiker erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.
Vorm het deeg tot een bal en bestuif de bal met extra bloem. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier. Bestuif met wat extra bloem en leg hier het deeg op. Verdeel de zonnebloempitten over de bovenkant van het deeg. Laat het deeg ca. 1 uur in de airfryer rijzen.
Bak het brood in ca. 25 min. af op 180 °C. Het brood is gaar als het hol klinkt als je op de onderkant tikt.
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje instant gist
150 ml lauwwarm water
50 g volkorentarwemeel
200 g tarwebloem
4 g zout
1 tl kristalsuiker
60 g zonnebloempitten
Dit heb je nodig
bakpapier
airfryer