Maisbrood bakken
Smeuig, luchtig en met een licht zoete mais smaak en knapperige korst. Dit maisbrood is genieten met een hoofdletter G.
Aan de slag
Spoel de maiskorrels in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Bestrooi de korrels met bloem, zodat ze licht bedekt zijn. Meng de korrels met het mais griesmeel, de rest van de bloem, de gist, het water en zout. Kneed met je handen of een keukenmachine met deeghaak tot een soepel deeg. Is het deeg nog plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. op een tochtvrije en warme plek rusten. Kneed het deeg na 30 min. nogmaals door en laat nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet het bakblik in met boter en bestrooi met de maisgries. Stort het deeg op een werkplank en vorm er een rol van die in het bakblik past.
Verdeel het deeg met de vouwkant naar beneden in het bakblik. Smeer de bovenkant voorzichtig in met de rest van de boter en strooi de rest van het maisgries erover. Vul een ovenschaal met een bodempje water en zet onder in de oven. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40-45 min. lichtbruin en gaar.
Maisbrood bakken
Smeuig, luchtig en met een licht zoete mais smaak en knapperige korst. Dit maisbrood is genieten met een hoofdletter G.
bijgerecht
null porties
2350 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Spoel de maiskorrels in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Bestrooi de korrels met bloem, zodat ze licht bedekt zijn. Meng de korrels met het mais griesmeel, de rest van de bloem, de gist, het water en zout. Kneed met je handen of een keukenmachine met deeghaak tot een soepel deeg. Is het deeg nog plakkerig? Voeg dan een beetje bloem toe. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min. op een tochtvrije en warme plek rusten. Kneed het deeg na 30 min. nogmaals door en laat nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C en laat de boter op kamertemperatuur komen. Vet het bakblik in met boter en bestrooi met de maisgries. Stort het deeg op een werkplank en vorm er een rol van die in het bakblik past.
Verdeel het deeg met de vouwkant naar beneden in het bakblik. Smeer de bovenkant voorzichtig in met de rest van de boter en strooi de rest van het maisgries erover. Vul een ovenschaal met een bodempje water en zet onder in de oven. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 40-45 min. lichtbruin en gaar.
kookstaptip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g maiskorrels
410 g tarwebloem
165 g polenta (maïsgriesmeel)
7 g droge gist
325 ml lauwwarm water
4 g zout
15 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakblik 25 cm (ingevet)