Hartige zuurkooltaartjes
Aan de slag
Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool in een vergiet heel goed uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Schep de appel, ham en zuurkool door de ui en laat het vocht in de pan verdampen.
Klop in een kom de eieren met de room los en schep de zuurkool erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Hartige zuurkooltaartjes
voorgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool in een vergiet heel goed uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Schep de appel, ham en zuurkool door de ui en laat het vocht in de pan verdampen.
Klop in een kom de eieren met de room los en schep de zuurkool erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
250 g zuurkool naturel
1 el zonnebloemolie
1 kleine ui
1 kleine appel
100 g hamblokjes
3 middelgrote eieren
100 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
muffinvorm met 6 holten