Bloemkoolquiche
Hartige taart met pikante blauwaderkaas. Voor echte kaasliefhebbers.
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm.
Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en verdeel over de vorm.
Verkruimel de kaas over de bloemkool. Klop de eieren los met slagroom, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Bloemkoolquiche
Hartige taart met pikante blauwaderkaas. Voor echte kaasliefhebbers.
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm.
Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook. Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en verdeel over de vorm.
Verkruimel de kaas over de bloemkool. Klop de eieren los met slagroom, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min. goudbruin en gaar.
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
½ bloemkool
125 g Hollandse blauwaderkaas
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)