Zuurkooltaartjes
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien. Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken. Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche. Kaas en royaal peper erdoor mengen. Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken. In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels. Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen. Eimengsel in vormpjes schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en (lauw)warm serveren. Lekker met een klodder zure room.
Zuurkooltaartjes
voorgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes laten ontdooien. Zuurkool in zeef laten uitlekken en vocht goed uitdrukken. Zuurkool fijner snijden. In kom eieren loskloppen met crème fraîche. Kaas en royaal peper erdoor mengen. Ingevette vormpjes met plakje deeg bekleden; overhangend deeg langs rand afsnijden. Deegbodems 5 min. in midden van oven voorbakken. In kom zuurkool omscheppen met ham en dadels. Vormpjes uit oven nemen en vulling erover verdelen. Eimengsel in vormpjes schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en (lauw)warm serveren. Lekker met een klodder zure room.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
250 g zuurkool naturel
4 eieren
125 ml crème fraîche
1 zakje gemalen oude kaas
100 g gebraden beenham
½ bakje dadels
Dit heb je nodig
4 quichevormpjes (doorsnede 10 cm)