Gebakken mosselen met champignons
Ultiem zomers, ultiem lekker: mosselen! Helemaal deze gebakken mosselen met champignons.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de champignons in vieren.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper, knoflook, sjalot en champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de gekookte mosselen toe en roerbak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, halveer de citroen in de breedte. Strooi de peterselie over de mosselen en schep door. Schep de mosselen op een schaal en knijp de halve citroenen erboven uit.
Gebakken mosselen met champignons
Ultiem zomers, ultiem lekker: mosselen! Helemaal deze gebakken mosselen met champignons.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de champignons in vieren.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper, knoflook, sjalot en champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de gekookte mosselen toe en roerbak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, halveer de citroen in de breedte. Strooi de peterselie over de mosselen en schep door. Schep de mosselen op een schaal en knijp de halve citroenen erboven uit.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
4 tenen knoflook
4 sjalotten
250 g kastanjechampignons
3 el zonnebloemolie
600 g koelvers gekookte mosselen