Mosselen in tomatensaus met chorizo
Mosselen op met chorizo en tomatensaus: bueno! Lekker met frisse komkommer en al in 20 min. op tafel.
Aan de slag
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min. Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.
Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.
Mosselen in tomatensaus met chorizo
Mosselen op met chorizo en tomatensaus: bueno! Lekker met frisse komkommer en al in 20 min. op tafel.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min. Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.
Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
1½ el rijstazijn
2 kg verse mosselen
62½ g Spaanse chorizo
1 sjalot
350 ml tomato frito
Dit heb je nodig
kaasschaaf