Spaghetti met mosselen in tomatensaus (advertorial)
Deze spaghetti met mosselen in tomatensaus is een grote smaakbom. Met maar weinig ingrediënten zet je binnen 30 min. een zomerse pasta op tafel. Eet smakelijk!
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar hou ze apart van elkaar. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak de tomaten en fijngesneden takjes peterselie 8-10 min. Voeg de Heinz Tomato Frito® en chilivlokken toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en schep alles goed om met een grote lepel. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 4-5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de rucola en de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe. Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen. Verdeel de rest van de rucola erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Spaghetti met mosselen in tomatensaus (advertorial)
Deze spaghetti met mosselen in tomatensaus is een grote smaakbom. Met maar weinig ingrediënten zet je binnen 30 min. een zomerse pasta op tafel. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat uitlekken. Haal de peterselieblaadjes van de takjes. Snijd de blaadjes en de takjes fijn, maar hou ze apart van elkaar. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak de tomaten en fijngesneden takjes peterselie 8-10 min. Voeg de Heinz Tomato Frito® en chilivlokken toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en schep alles goed om met een grote lepel. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 4-5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de mosselen. Voeg de helft van de rucola en de helft van de gesneden peterselieblaadjes toe. Laat nog 2 min. op laag vuur doorgaren, tot de pasta de saus goed heeft opgenomen. Verdeel de rest van de rucola erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
15 g verse peterselie
380 g tastytomtomaten
2 el milde olijfolie
350 g Heinz tomato frito
1 tl chilivlokken
300 g spaghetti
85 g rucola
1 citroen