Bladerdeegtorentje met pancetta (advertorial)
Wat een geweldige smaken, wat een knallende kleuren. Met zo'n waanzinnig mooi bladerdeegtorentje met pancetta gooi je gagarandeerd hoge ogen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rasp de kaas. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne plak van een ½ cm.
Steek met de portioneerring of het glas cirkels uit het deeg. Rol het deeg opnieuw uit en steek er weer cirkels uit tot je er 12 (per 4 personen) hebt.
Verdeel de deegcirkels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi 4 met 40 g geraspte kaas. Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier en leg er iets zwaars op, zoals een tweede bakplaat, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak ca. 10 min. in de oven. Haal uit de oven, verwijder de bovenste bakplaat en keer het bladerdeeg om. Bak nog 5-10 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp gele schil. Meng de ricotta met de rest van de kaas, 1 tl citroenrasp, peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in 8 plakken.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Verwarm de tomato frito met ⅔ van de basilicumblaadjes 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Schep op het midden van een bord 1 kleine lepel tomato frito. Leg hier 1 bladerdeegcirkel zonder kaas op en schep er 1 el tomato frito op. Maak verder laagjes van plakjes pancetta, 1 el ricotta, wat rucola en 1 plakje tomaat. Herhaal dit en dek af met de bladerdeegcirkel met kaas. Garneer met de rest van het basilicum en wat peper. Verdeel de rest van de rucola eromheen. Maak zo nog 3 torentjes.
Bladerdeegtorentje met pancetta (advertorial)
Wat een geweldige smaken, wat een knallende kleuren. Met zo'n waanzinnig mooi bladerdeegtorentje met pancetta gooi je gagarandeerd hoge ogen.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rasp de kaas. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne plak van een ½ cm.
Steek met de portioneerring of het glas cirkels uit het deeg. Rol het deeg opnieuw uit en steek er weer cirkels uit tot je er 12 (per 4 personen) hebt.
Verdeel de deegcirkels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi 4 met 40 g geraspte kaas. Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier en leg er iets zwaars op, zoals een tweede bakplaat, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak ca. 10 min. in de oven. Haal uit de oven, verwijder de bovenste bakplaat en keer het bladerdeeg om. Bak nog 5-10 min.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp gele schil. Meng de ricotta met de rest van de kaas, 1 tl citroenrasp, peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in 8 plakken.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Verwarm de tomato frito met ⅔ van de basilicumblaadjes 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
Schep op het midden van een bord 1 kleine lepel tomato frito. Leg hier 1 bladerdeegcirkel zonder kaas op en schep er 1 el tomato frito op. Maak verder laagjes van plakjes pancetta, 1 el ricotta, wat rucola en 1 plakje tomaat. Herhaal dit en dek af met de bladerdeegcirkel met kaas. Garneer met de rest van het basilicum en wat peper. Verdeel de rest van de rucola eromheen. Maak zo nog 3 torentjes.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
100 g Parmigiano Reggiano
1 el tarwebloem
80 g pancetta
1 citroen
150 g ricotta
2 trostomaten
250 g Heinz tomato frito
15 g verse basilicum
85 g rucola
Dit heb je nodig
deegroller
uitsteekvorm (Ø 9-10 cm)
bakpapier