Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus
bewaar
bewaar

Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus

Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

20 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min. Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht.

Breng aan de kook en laat 4 min. koken. Schep het gekookte mosselvlees erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.

bereidingstipJe kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.
serveertipLekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus

Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig