Kroatische rizot met mosselen
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
Voeg de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat in ca. 12 min. op laag vuur zachtjes koken tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe en verwarm mee.
Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de rest van de ui over een schaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de basilicum fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de salade.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Kroatische rizot met mosselen
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en roer door tot deze weer door de rijst is opgenomen.
Voeg de gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en laat in ca. 12 min. op laag vuur zachtjes koken tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe en verwarm mee.
Scheur ondertussen de slablaadjes in stukken. Verdeel de sla met de rest van de ui over een schaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de basilicum fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
5 el milde olijfolie
300 g risottorijst
500 ml kippenbouillon
500 g gezeefde tomaten
300 g koelvers gekookte mosselen
1 kropsla
15 g basilicum