Spaanse aardappel-visomelet
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten. Ui en krieltjes al roerend ca. 5 minuten bakken. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Eieren loskloppen met zout en peper. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Aardappels in kom doen. Fruits de mer en tomaatreepjes erdoor scheppen. Ei erbij schenken en mengen. Ovenschaal invetten en eimengsel erin schenken. Bovenkant platstrijken. Omelet in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen vleestomaten wassen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Omelet in 4 punten snijden en op tomaten leggen.
Spaanse aardappel-visomelet
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten. Ui en krieltjes al roerend ca. 5 minuten bakken. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Eieren loskloppen met zout en peper. Gedroogde tomaten in reepjes snijden. Aardappels in kom doen. Fruits de mer en tomaatreepjes erdoor scheppen. Ei erbij schenken en mengen. Ovenschaal invetten en eimengsel erin schenken. Bovenkant platstrijken. Omelet in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen vleestomaten wassen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Omelet in 4 punten snijden en op tomaten leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
6 eetlepels olijfolie
1½ zak minikrieltjes
6 eieren (middel groot)
0 zout en peper
8 zongedroogde tomaten in olie
1 bakje fruits de mer
4 vleestomaten
½ eetlepel olie om in te vetten
Dit heb je nodig
quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm