Prei-mosselquiche
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Mengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Prei-mosselquiche
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Mengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 eetlepel boter of margarine
1 zak prei
2 theelepels kerriepoeder
3 eieren (middel groot)
0 zout en peper
1 pakje verse roomkaas
2 schaaltjes gekookte mosselen
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm