Kaas-hamtaart met artisjokken
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden. Ham in reepjes snijden. Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Artisjokken en ham over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Kaas-hamtaart met artisjokken
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden. Ham in reepjes snijden. Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Artisjokken en ham over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 blik artisjokharten
2 pakjes achterham
4 eieren (middel groot)
1 bekertje slagroom
200 g gemalen belegen kaas
0 zout en peper
0 olie om in te vetten
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)