Tarte à l'orange
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom bloem, 75 g suiker, 100 g boter, zout en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot deeg kneden. Deeg ca. 15 minuten in koelkast laten rusten. Intussen 2 sinaasappels goed schoonboenen onder koud stromend water en schil eraf raspen. 5 Sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken. Sinaasappelrasp en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen en sap ca. 20 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Vorm invetten. Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm met deeg bekleden. Bakpapier op deeg leggen en blindbakvulling erop scheppen. In midden van oven bodem ca. 10 minuten bakken. Bakpapier met blindbakvulling verwijderen. Van ingekookt sap 1 1/2 dl in kom schenken, rest van boter toevoegen en laten smelten. Iets laten afkoelen en eieren erdoor kloppen. Mengsel in vorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Sinaasappelpartjes door rest van ingekookt sap scheppen. Taart in ca. 3 uur goed laten afkoelen.
Taart in 6 à 8 punten snijden en op borden zetten. Sinaasappelpartjes met siroop ernaast scheppen. Borden en taart bestrooien met poedersuiker.
Tarte à l'orange
nagerecht
null personen
590 kcal
95 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In kom bloem, 75 g suiker, 100 g boter, zout en ca. 1 eetlepel ijskoud water tot deeg kneden. Deeg ca. 15 minuten in koelkast laten rusten. Intussen 2 sinaasappels goed schoonboenen onder koud stromend water en schil eraf raspen. 5 Sinaasappels uitpersen en sap in pan schenken. Sinaasappelrasp en rest van suiker toevoegen en aan de kook brengen. Al roerend suiker oplossen en sap ca. 20 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden. Vorm invetten. Werkblad bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan vorm. Vorm met deeg bekleden. Bakpapier op deeg leggen en blindbakvulling erop scheppen. In midden van oven bodem ca. 10 minuten bakken. Bakpapier met blindbakvulling verwijderen. Van ingekookt sap 1 1/2 dl in kom schenken, rest van boter toevoegen en laten smelten. Iets laten afkoelen en eieren erdoor kloppen. Mengsel in vorm schenken. Taart in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Sinaasappelpartjes door rest van ingekookt sap scheppen. Taart in ca. 3 uur goed laten afkoelen.
Taart in 6 à 8 punten snijden en op borden zetten. Sinaasappelpartjes met siroop ernaast scheppen. Borden en taart bestrooien met poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bloem
275 g fijne suiker
200 g boter of margarine
1 mespunt zout
7 perssinaasappels
3 eieren (middel groot)
0 poedersuiker uit strooibus
1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
2 eetlepels bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)
bakpapier
blindbakvulling of gedroogde peulvruchten