Vistaart
Aan de slag
Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5. Tonijn laten uitlekken. Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm invetten en bekleden met deeg. Tonijn en fruits de mer over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten wassen, in partjes snijden en mengen met dressing. Vistaart serveren met tomatensalade.
Vistaart
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220 °C of gasovenstand 5. Tonijn laten uitlekken. Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Vorm invetten en bekleden met deeg. Tonijn en fruits de mer over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Intussen tomaten wassen, in partjes snijden en mengen met dressing. Vistaart serveren met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart
2 blikjes tonijnmoot op olie
5 eieren (M)
1 bekertje crème fraîche
100 g gemalen belegen kaas
0 zout en peper
2 bakjes fruits de mer
750 g tomaten
5 eetlepels balsamicodressing
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
lage taartvorm, doorsnede 25 cm