Avocadosalade met gebakken taco's
Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere in dunne halve ringen. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en 1 tl kruidenmix en verdeel het gehakt over de tacoschelpen. Zet ze rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de kaas over het gehakt. Bak 20 min. in de oven tot het gehakt gaar is.
Haal 4 ijsbergslabladeren los. Snijd de rest in smalle repen. Verdun de mayonaise met het water en breng op smaak met de rest van de kruidenmix. Snijd de avocado in blokjes. Meng de gesneden sla met de uienringen, avocado en dressing en verdeel de salade over de slabladeren. Leg de gevulde slabladeren op borden en serveer met de gebakken taco's.
Avocado
Instructievideo - 04:48 min.
Avocadosalade met gebakken taco's
Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere in dunne halve ringen. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en 1 tl kruidenmix en verdeel het gehakt over de tacoschelpen. Zet ze rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de kaas over het gehakt. Bak 20 min. in de oven tot het gehakt gaar is.
Haal 4 ijsbergslabladeren los. Snijd de rest in smalle repen. Verdun de mayonaise met het water en breng op smaak met de rest van de kruidenmix. Snijd de avocado in blokjes. Meng de gesneden sla met de uienringen, avocado en dressing en verdeel de salade over de slabladeren. Leg de gevulde slabladeren op borden en serveer met de gebakken taco's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
300 g rundergehakt
2 tl cajun kruidenmix
8 tacoschelpen
35 g geraspte jonge kaas
1 krop ijsbergsla
75 ml mayonaise
50 ml water
2 avocado's
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)