American style taco's
Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Bak het gehakt, ¾ van de ui, de bonenkruiden, knoflookpoeder en de helft van het zout 12 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en het hete water toe en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de jalapeño. Snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoenen uit. Meng de tomaat, de rest van de ui, koriander, jalapeño, de suiker, 4 el limoensap (per 4 pers) en de rest van het zout.
Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de sla, geraspte kaas en salsa over de taco’s. Serveer direct.
American style taco's
Geïnspireerd op de Mexicaanse 'tacos dorados', gefrituurde tortilla's die vaak worden gevuld met aardappel, maakten de Amerikanen er deze harde tacoschelpen van.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit een hapjespan zonder olie of boter. Bak het gehakt, ¾ van de ui, de bonenkruiden, knoflookpoeder en de helft van het zout 12 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en het hete water toe en verhit 5 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Snijd de koriander fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de jalapeño. Snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoenen uit. Meng de tomaat, de rest van de ui, koriander, jalapeño, de suiker, 4 el limoensap (per 4 pers) en de rest van het zout.
Bereid de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de sla, geraspte kaas en salsa over de taco’s. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
500 g rundergehakt
2 el Mexicaanse bonenkruiden
1 tl knoflookpoeder
2 snufjes zout
4 el tomatenpuree
150 ml heet water
380 g Tasty Tom trostomaten
15 g verse koriander
1 verse jalapeñopeper
2 limoenen
1 tl suiker
12 tacoschelpen
100 g fijngesneden ijsbergsla
75 g geraspte kaas tex-mex
Dit heb je nodig
bakpapier