Mexicaanse groenteschotel met kip
Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen.
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip op halfhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.
Schep uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de bevroren groente in ca. 5 min. gaar.
Meng de kipreepjes door de gebakken groentemix en schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de gordita's in vieren en steek ze ertussen. Bestrooi met de gemalen kaas.
Zet de schotel op het rooster midden in de oven en laat de kaas in ca. 10 min. smelten en iets kleuren.
Serveer de schotel warm.
Mexicaanse groenteschotel met kip
Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip op halfhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.
Schep uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de bevroren groente in ca. 5 min. gaar.
Meng de kipreepjes door de gebakken groentemix en schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de gordita's in vieren en steek ze ertussen. Bestrooi met de gemalen kaas.
Zet de schotel op het rooster midden in de oven en laat de kaas in ca. 10 min. smelten en iets kleuren.
Serveer de schotel warm.
serveertip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 g kipfiletreepjes
1 el cajun kruidenmix
2 el traditionele olijfolie
750 g diepvries Mexicaanse wokgroentes
8 stuks gordita's
175 g gemalen jonge kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter