Aardappelgratin
Romig, zoutig, zalvig. Zelfgemaakt smaakt hij het best!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met boter en bedek met aardappelschijfjes.
Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin ca. 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie.
Aardappelgratin
Romig, zoutig, zalvig. Zelfgemaakt smaakt hij het best!
bijgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met boter en bedek met aardappelschijfjes.
Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.
Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin ca. 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
4 tenen knoflook
250 g verse slagroom
150 g geraspte oude Goudse kaas 48+
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)