Aardappelgratin met twee kleuren aardappel
bewaar
bewaar

Aardappelgratin met twee kleuren aardappel

Van zoete en gewone aardappel maak je deze romige aardappelgratin. Goed voor te bereiden, dus tijdens het diner zelf schuif je ’m zo in de oven.

20 min. bereiden / 55 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng de room en melk met de tijm in een steelpan aan de kook. Verwarm 20 min. op laag vuur tegen de kook aan. Zet het vuur uit, verwijder de tijm en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes. Meng de 2 soorten aardappel. Rasp de kaas met een fijne rasp.

Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal in met de snijvlakken van de knoflook. Vet de schaal in met de boter.

Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Verdeel de schijfjes aardappel in cirkels en dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi elke laag met wat tijm, peper en ⅓ van de gruyère. Eindig met een laagje aardappel zonder kaas.

Giet het room-melkmengsel over de aardappelen. Druk de bovenkant licht aan, zodat alle schijfjes aardappel bedekt zijn.

Bak de gratin ca. 55 min. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar.

bewaartipJe kunt de gratin t/m stap 5 tot 2 dagen van tevoren voorbereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
variatietipWil je een mini-versie van deze gratin maken? Zoek op de site naar 1196045 voor het recept voor mini-aardappelgratins.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelgratin met twee kleuren aardappel

Van zoete en gewone aardappel maak je deze romige aardappelgratin. Goed voor te bereiden, dus tijdens het diner zelf schuif je ’m zo in de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig