Aardappelgratin maken
bewaar
bewaar

Aardappelgratin maken

Aardappelgratin doet het altijd goed als bijgerecht. Zo maak je 'm op de klassieke manier.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de teen knoflook en wrijf met de snijkant de ovenschaal in. Vet de ovenschaal vervolgens in met de helft van de boter. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze met een mandoline, kaasschaaf, dunschiller of met een keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.

Meng de slagroom, melk, nootmuskaat, peper en eventueel zout in een grote kom. Voeg de aardappel toe en schep voorzichtig om, zodat alle plakjes met room bedekt zijn. Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en schenk het restant van het roommengsel erover.

Bak de gratin in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Als je met de punt van een mes gemakkelijk door de aardappelen glijdt, is de gratin klaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de gratin te donker wordt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelgratin maken

Aardappelgratin doet het altijd goed als bijgerecht. Zo maak je 'm op de klassieke manier.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig