Pasta primavera van Paulien
Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen.
Aan de slag
Snijd de bosui in schuine stukken. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bosui 2 min. Snijd de knoflook fijn. Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 min. mee met de bosuitjes.
Haal de tonijn met twee vorken los. Voeg de tonijn toe aan de bosui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze samen met de tomaten en de olijven toe aan het tonijnmengsel.
Schep de pasta door het tonijnmengsel. Verwarm nog 1 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden.
Pasta primavera van Paulien
Snelle pasta voor op haastige, doordeweekse dagen.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosui in schuine stukken. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de bosui 2 min. Snijd de knoflook fijn. Snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook en rozemarijn toe en bak 1 min. mee met de bosuitjes.
Haal de tonijn met twee vorken los. Voeg de tonijn toe aan de bosui en de knoflook. Snijd de tomaten in parten. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg deze samen met de tomaten en de olijven toe aan het tonijnmengsel.
Schep de pasta door het tonijnmengsel. Verwarm nog 1 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over diepe borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 stuks bosuien
300 g farfalle
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn
320 g tonijnstukken in olijfolie
8 stuks Tasty Tom trostomaten
400 g artisjokharten in blik
4 el Taggia olijven