Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen
Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade
Aan de slag
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de gesneden snijbonen, gevarieerde gezouten notenmelange en peper toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers ½ vrucht uit. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
Neem de koekenpan van het vuur. Meng de snijbonen, pasta, artisjokharten, het citroenrasp, basilicum en 2 el citroensap op een grote platte schaal. Schep de tonijn erdoor, breng op smaak met peper en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen
Pasta koken, groente snijden, tonijn erdoor mengen en kláár is je lactosevrije salade
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de gesneden snijbonen, gevarieerde gezouten notenmelange en peper toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Rasp ondertussen de gele schil van de schoongeboende citroen en pers ½ vrucht uit. Laat de artisjokharten uitlekken, snijd in kwarten en snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
Neem de koekenpan van het vuur. Meng de snijbonen, pasta, artisjokharten, het citroenrasp, basilicum en 2 el citroensap op een grote platte schaal. Schep de tonijn erdoor, breng op smaak met peper en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
1 ui
2 el traditionele olijfolie
400 g verse snijbonen
4 el gevarieerde gezouten notenmelange
1 citroen
400 g artisjokharten in blik
15 g verse basilicum
260 g tonijnstukken in olie