Pasta met pittige tomatensaus
bewaar
bewaar

Pasta met pittige tomatensaus

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

25 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit. Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed. Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.

Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen. Giet de pasta af en schep in diepe borden. Verdeel de tomatensaus erover.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met pittige tomatensaus

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig